Alles voor een goed HART

Dit is de actie van Imke De Haan

Het windraam opent..

van totaal € 1.000 (81%)

 Hoi ik ben Imke!

Ik zoek sponsors die mij willen helpen om de tocht der tochten te varen.

130km Kiten voor een goed hart; van HOEK tot HELDER!

 

Waarom bijdragen?

Hartproblemen op jonge leeftijd komen helaas veel te vaak voor.

 

Waarom doe ik mee?

Afgelopen jaar (november 2017) was ik druk met een verslag voor mijn school. Ineens hoorde ik iemand keihard op mijn voordeur bonken en roepen. Ik dacht wat is er allemaal aan de hand, staat er politie in mijn portiek? Ik liep naar de deur en toen ik opendeed keek ik recht in de ogen van mijn buurvrouw. Ik wist gelijk dat er iets aan de hand was; haar ogen straalden totale paniek uit. Ze schreeuwde; Help mijn man gaat dood, mijn man gaat dood!! Vanaf toen ging alles zo snel, de adrenaline gierde door mijn lijf en nam alles over. Ik pakte mijn telefoon en belde direct 112, ik had nog nooit 112 gebeld maar dit is serieus dacht ik bij mijzelf. Ik stormde samen met mijn buurvrouw naar boven en trof daar mijn buurman aan. Over de telefoon werd er gevraagd; is er een hartslag? is er een ademhaling? Dit was niet het geval en samen met mijn buurvrouw hebben we mijn buurman op de grond gelegd en ben ik gestart met reanimatie. Na wat misschien wel een uur leek maar achteraf 5 tot 10 minuten bleek te zijn kwam eerst de politie en vervolgens de ambulance en brandweer binnen en namen de reanimatie over. Mijn buurman heeft het helaas niet gered. Ik heb het hier nog best wel een tijd erg moeilijk mee gehad. Heb ik iets verkeerds gedaan? De gedachten over het voorval bleven wekenlang door mijn hoofd rondspoken.

Deze ervaring heeft mij extra laten beseffen hoe iets dat zo ver weg lijkt ineens zo dichtbij kan komen. Hierom vind ik dat het belangrijk is dat er mensen zijn die reanimatiecursussen volgen en dat er onderzoek gedaan wordt naar Hart- en vaatziekten, zodat er in toekomst minder kans is op hartfalen en er preventief gehandeld kan worden.  

 

Mijn Actie

Wil je helpen door te doneren twijfel dan niet, alle kleine beetjes helpen!

Wil je jezelf voor mijn actie en verhaal extra inzetten door €25,- of meer te doneren, dan wil ik mij ook extra inzetten voor jou! Als blijk van waardering krijg je dan een super tof tasje. Dit is niet zomaar een super tof tasje maar een zelf gemaakt tasje van echte Kites. Deze kites zijn gedoneerd door mensen uit de Nederlandse kite scene die van mijn actie hebben gehoord en zo ook hun steentje bijdragen. Samen staan we sterk. 

Alles voor een goed HART!

 

Bekijk alle donateurs
17-07-2018 | 21:26
11-07-2018 | 22:04
10-07-2018 | 20:27 Super actie!
26-06-2018 | 21:47 Super goed initiatief en een goede manier om mensen te activeren!
24-06-2018 | 14:51 Super actie voor een goed doel. Succes met de tocht!