Hoek tot Helder

Kitesurfmarathon Hoek tot Helder is terug!

Kitemarathon Hoek tot Helder prolongeert na het grote succes in 2016 en 2017! De 3e editie komt eraan en ook nu kan je de uitdaging aan gaan door een hele dag langs de Noordzeestranden te kitesurfen. Met elkaar varen we geld bij elkaar voor de Hartstichting. Dit keer ging het windraam open op zaterdag 18 augustus 2018 en deze werd weer gesloten op zondag 21 oktober 2018. Helaas kwam er geen dag voorbij waarbij de wind goed genoeg was en ook het tweede windraam in het voorjaar bood geen oplossing. We mikken nu op het najaar van 2019 en hopen dat we de derde edtie vanaf 7 september kunnen varen. Hoek tot Helder vindt pas plaats bij voldoende wind en ondanks dat het natuurlijk vervelend is dat we zolang moeten wachten op een geschikte dag maakt dit het evenement om deze reden wel enorm speciaal.

Start inschrijving

De inschrijving voor de 3e editie was op maandag 19 maart 2018. In 2 uur en 5 minuten waren alle tickets op. Wil je een reminder voor tickets voor de 4e editie? Geef je hiervoor hier op voor de reminder!

Prachtig resultaat

Afgelopen twee edities gingen 60 en 110 goedgetrainde kitesurfers de strijd aan met de elementen. Zij trotseerden 130 km gure en klotsende Noordzee voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Zij voeren langs Neerlands meest iconische stranden: Kijkduin, Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort, Bergen aan Zee, Egmond en finish Den Helder. De kitesurfers en totaal 4200 donateurs hebben de eerste twee edities van Hoek tot Helder 47.000 en 95.000 euro opgehaald! Een fantastisch resultaat dat we we dit jaar natuurlijk weer wilden verdubbelen! Dat is inmiddels gelukt, we hebben met de 3e editie inmiddels ruim 3,5 keer zoveel geld opgehaald als met de vorige editie. Een overzicht en foto’s van de tocht der tochten in 2016 en 2017 vind je op onze Facebook pagina.

De afstand, het heroïsche karakter van deze tocht, en de vooraf nog onbekende datum maakten dit evenement tot het zusje van de legendarische Elfstedentocht.

Lees meer Lees minder
van totaal € 270.000 (132%)
Doneer nu Kite mee!
Bekijk alle

Doe ook mee met Hoek tot Helder en ga de uitdaging aan om tijdens deze spartaanse tocht de elementen te overwinnen in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

Kite mee!
Bekijk alle

 De 3e editie van Hoek tot Helder wordt verzet naar het voorjaar van 2019.

23-10-2018 | 14:42 Helaas.. 21 oktober was de laatste dag van het windraam en helaas waren de omstandigheden in de afgelopen periode zo slecht dat Hoek tot Helder niet plaats heeft kunnen vinden. We schuiven de 3e editie door naar het voorjaar van 2019. Het doel is om het windraam op 9 maart weer te openen om dan alsnog met 300+ helden van Hoek van Holland naar Den Helder te kitesurfen. Wat gebeurt er met het donatiegeld?De tot nu toe ruim 345.000 euro die de deelnemers en de donateurs hebben opgehaald worden uiteindelijk allemaal aan de Hartstichting over gemaakt. Een deel hiervan al in dit kalenderjaar zodat ik daar o.a. samen met de Hartstichting AED's van kan kopen en deze langs de kust kan plaatsen. Dan is volgende zomer het hele Hollandse strand van Hoek van Holland tot aan Den Helder 'hartveilig'. Een deel van de donaties wordt gereserveerd om volgend jaar, nadat we zijn gefinisht over te maken. Het totale teller bedrag blijft zichtbaar op onze website en de website blijft openstaan voor donaties. Het teller bedrag kan dus alleen nog maar oplopen! Graag willen we alle deelnemers, donateurs, vrijwilligers, sponsors, gemeentes, hulpdiensten en geinteresseerden bedanken voor de aandacht voor Hoek tot Helder en de Hartstichting in de afgelopen maanden. In het voorjaar proberen we het gewoon weer!
Lees meer
Bekijk alle donateurs

Merel

21-09-2019 | 16:43 Aan: Kite Team Van Oord Good luck from Gdansk!