Net als bij de Scheveningse haven varen we hier ruim om heen. Houd goed afstand en ga erna niet meteen achter de pier varen, hier is de wind vaak slecht.
De pier van de Port of Amsterdam loopt ongeveer 1,6 km de zee in. Zo ver op zee zijn er hele grote golven en de opening is heel breed. Er varen grote boten in en uit waardoor passeren een uitdaging is. Wanneer je materiaal je in de steek laat heb je op dit stuk een groot probleem. Het is verboden om dit stuk kitesurfend af te leggen. De organisatie zal hierom bussen inzetten die de deelnemers van de zuidpier naar de noordpier brengen.
In principe is Hoek tot Helder een self supporting downwinder, maar:
De route is opgedeeld in stukken van ongeveer 20 km. Op ieder deel staat een stempelpost met vrijwilligers. Zij tellen de deelnemers die zijn gepasseerd en laat het aan de organisatie weten wanneer alle deelnemers voorbij zijn.
De KNRM, Kustwacht en Reddingsbrigade zijn er niet om te begeleiden, maar staan wel standby voor als er iets gebeurd. Deze kunnen ingeschakeld worden door 112 te bellen.
Op de route zijn een aantal vast gestelde stempelpunten, deze worden vooraf verteld en zijn ter herkennen aan een vlag, deelnemers zijn verplicht om hier langs te gaan. Alleen met alle stempels krijgt de deelnemer een medaille, hiernaast is het zo voor de organisatie bij te houden wie zich waar bevindt.
Deelnemers varen in buddyparen en zijn verplicht allemaal een telefoon bij zich te hebben in waterdichte hoes.
Op het strand rijdt de organisatie (op stukken waar dit is toegestaan) in terreinwagens.
Deelnemers hebben de Hoek tot Helder app op de telefoon geïnstalleerd zodat de organisatie hen ten alle tijden kan tracken.
Ja, dit kan, je kan dan samen sponsors zoeken en samen varen. Ieder schrijft zich apart in en je haalt 1000 euro per persoon op. Heb je een team van 3, dan neem je dus minimaal 3000 euro mee. Een team heeft geen maximaal aantal teamleden.
De organisatie raadt aan een telefoon mee te nemen op het water zodat je altijd iemand kan bellen. Je kan je telefoon bijvoorbeeld verpakken in een speciaal daarvoor geschikte waterdichte hoes. Bijvoorbeeld een hoesje van Lifeproof. Een telefoon meenemen op het water is altijd op eigen risico.
Je kan bij materiaal pech naar het dichtstbijzijnde stempelpost gaan om te kijken of je het kan repareren. Wanneer je niet verder kan is jou tocht voorbij en zal je moeten wachten op 1 van de vrijwilligers die jou mee kan nemen naar Den Helder of moet je zorgen voor eigen vervoer waarmee je naar huis kan gaan. Meld je ten alle tijden af bij de organisatie.
Heb je een blessure waarmee je niet verder kan, zorg dan dat er een ambulance komt om je op te halen of je wordt opgepikt door een vrijwilliger.
Neem je European Health Card, wat cashgeld en pinpas mee.
Dat is super jammer, maar het evenement gaat door. Jouw ticket is niet mee te nemen naar een volgende editie en ook niet overdraagbaar aan een ander. Dit is helaas het risico van een kitesurfevenement. We hebben een beperkt aantal plaatsen en geven hierom geen inschrijfgeld (hiervan betalen wij de kosten voor het evenement) en sponsorgeld (dit gaat rechtstreeks naar de Hartstichting en wordt besteed aan onderzoek) terug. Het windraam is van 1 mei 2021 t/m 30 juni 2021.
Al het materiaal niet ouder dan 2016. Slingshot sponsort Hoek tot Helder, dus als nog voor een nieuwe kite gaat, denk dan eens aan een RPM, SST of Raptor. Het belangrijkste is dat jouw materiaal gecontroleerd en in goede staat is. Materiaalpech is de meest voorkomende reden van uitvallers. Je mag op een twintip of een directional. Je mag niet op een foil.
5 dagen vooraf zetten we het evenement op stand-by. Er komt dan een vooraankondiging dat HTH eventueel plaats zou kunnen vinden. 2 dagen voor deze datum komt er een go of een nogo.
Reken erop dat je heel de dag aan het kiten bent. De start is om 6.45 uur in Hoek van Holland, de laatste deelnemer finisht vaak rond 18.30. De bus gaat om 20.00 uur terug.
In principe rijden we terug vanaf Den Helder. Mocht je dit niet halen en ergens anders strandden: geen paniek! Probeer dan naar 1 van de stempelpunten te gaan. Neem je OV mee zodat jij je hier op eigen gelegenheid naartoe kan verplaatsen. De organisatie kan je vanaf hier mee nemen naar Den Helder. Meld aan de organisatie als je uitgevallen bent.
Wat natuurlijk ook kan is tijdens één van de pauzes af stappen en met de organisatie mee rijden naar Den Helder en vervolgens terug naar Hoek van Holland.
Een derde optie is op eigen gelegenheid terug te gaan naar Hoek van Holland of naar huis.
Bij inschrijving ontvang je een plan van aanpak om sponsors te werven. Je zal zien dat het wanneer je de tips gebruikt erg makkelijk zal gaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.
Wanneer je problemen ondervindt kan je altijd de organisatie bellen.
Het sponsorbedrag is verplicht en persoonsgebonden.
Over het algemeen lukt iedereen het, dus jij kan het ook!
De organisatie dekt de kosten van het evenement met het inschrijfgeld én door middel van sponsoring in geld en natura van bedrijven. Hierdoor is het mogelijk om het volledige bedrag dat de deelnemers hebben opgehaald te besteden aan de ideële doelstelling van de Hartstichting.
Ja, zowel foto als video, maar je mag zelf ook een gopro mee nemen als je dat leuk vind. Wel op eigen risico. Je gemaakte beelden mag je met WeTransfer naar hoektothelder@gmail.com sturen. Wie weet zie je jou beelden terug in de officiele aftermovie!