Het event

Hoek tot Helder is de langste ééndaagse downwinder ter wereld. Tel dit gegeven op bij de ruige omstandigheden van de Noordzee, de mooie langgerekte stranden die Nederland rijk is en je komt tot de tocht der tochten. Even heroïsch en afhankelijk van het weer als de Elfstedentocht, maar dan met klotsende golven en een harde zuidwester wind.
veeg-bottom-white

Hoek tot Helder

De Noordzee, die klotsende en klokende bak met water, waar wanneer de wind opsteekt menig kitesurfer te vinden is. De Noordzee is uitdagend, soms guur en grimmig en dé reden waardoor het gemiddelde niveau van de Nederlandse kitesurfer gigantisch hoog ligt. De Noordzee is ook het terrein van Hoek tot Helder: Vanaf Hoek van Holland bedwingen we de golven, vechten we af en toe met een golfbreker en laten we ons meevoeren met de wind. Helemaal tot: Den Helder. Tijdens Hoek tot Helder vaar je samen met je beste kitematen en honderden andere kiters mee tijdens de mooiste kitesurftocht die je ooit gedaan hebt. Niet iets om te onderschatten, want tijdens de tocht leg je zo’n 130km over de Noordzee af en zoals je hierboven hebt gelezen kan dat best grimmig zijn. Om het af te toppen en om jou avontuur nóg meer betekenis te geven brengen alle deelnemers minimaal 1500 euro sponsorgeld voor de Hartstichting mee. Hoek tot Helder is in zes edities niet meer weg te denken uit de kitesurfscene en uitgegroeid tot hét bucketlist evenement voor iedere kiter uit Europa. Hierdoor zijn de tickets gewoonlijk snel uitverkocht. De zevende editie van Hoek tot Helder komt eraan, dus koop je ticket zodra het kan en start meteen met sponsorwerven. Het windraam is van 17 augustus t/m 3 november 2024. Wil je updates over tickets? Meld je aan voor de tickerreminder. Foto's van vorige edities zijn op ons Flickr account te bekijken.

Ontvang een reminder Aanmelden crew
veeg-top-white


Heb je een vraag? Check onze FAQ's.

Veelgestelde vragen

Ontvang een ticketreminder

De zesde editie van Hoek tot Helder is uitverkocht in een recordtijd van 1 minuut. Wil jij ook is mee doen? Laat hier jouw gegevens achter, dan sturen we je een herinnering als er nieuws is over tickets.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen