Het event

Hoek tot Helder is de langste downwinder ter wereld die op één dag gevaren wordt. Tel dit gegeven op bij de ruige omstandigheden van de Noordzee, de mooie langgerekte stranden die Nederland rijk is en je komt tot de tocht der tochten. Even heroïsch en afhankelijk van het weer als de Elfstedentocht, maar dan met klotsende golven en een harde zuidwester wind.
veeg-bottom-white

Nederland en de Noordzee

De Noordzee, die klotsende en klokende bak met water. Wanneer de wind opsteekt is hier menig kitesurfer te vinden. De Noordzee is Nederland en Nederland is de Noordzee. De Noordzee is uitdagend, soms guur en grimmig en dé reden waardoor het gemiddelde niveau van de Nederlandse kitesurfer gigantisch hoog ligt. De Noordzee is ook het terrein van Hoek tot Helder. Vanaf Hoek van Holland bedwingen we de golven, vechten we af en toe met een golfbreker en laten we ons meevoeren met de wind. Helemaal tot: Den Helder.

Hoek tot Helder

Inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse kitesurfscene: Hoek tot Helder. Tijdens Hoek tot Helder vaar je samen met je beste kitematen en honderden andere kiters mee tijdens de dikste kitesurftocht die je ooit gedaan hebt. Niet iets om te onderschatten, want tijdens de tocht leg je zo’n 130km over de Noordzee af en zoals je hierboven hebt gelezen kan dat best grimmig zijn. Om het af te toppen en om jou avontuur nóg meer betekenis te geven brengen alle deelnemers 1000 euro sponsorgeld voor de Hartstichting mee. Hoek tot Helder is in 4 edities uitgegroeid tot hét bucketlist evenement voor iedere kiter uit Europa, waardoor de tickets gewoonlijk snel zijn uitverkocht. De vijfde editie van Hoek tot Helder komt eraan, dus koop je ticket zodra het kan en start meteen met sponsorwerven. Het windraam is van 20 augustus t/m 6 november 2022.

Ontvang een reminder Aanmelden crew
veeg-top-white


Heb je een vraag? Check onze FAQ's.

Veelgestelde vragen

Ontvang een ticketreminder

Gewoonlijk is Hoek tot Helder snel uitverkocht. De vijfde editie zelfs in 12 minuten. Laat daarom je gegevens achter, dan krijg je een seintje als er nieuws is over tickets.

info@hoektothelder.nl
Copyright © 2021,
Hoek tot Helder