Nieuwsberichten

Hieronder staan de nieuwsberichten die aan de pers zijn verstuurd.
veeg-bottom-white
23 maart 2022

Vrijdag start ticketverkoop voor de vijfde editie van Hoek tot Helder 

Langste kitesurftocht in één dag ter wereld is hét bucketlist event van kitesurfers in heel EuropaSCHIEDAM, woensdag 23 maart 2022 - Een snijdende zuidwestenwind, honderden fanatieke deelnemers en 130 kilometer onstuimige Noordzee: dat zijn sinds 2016 de ingrediënten voor kitesurfmarathon Hoek tot Helder. Een uniek sportevenement in de wereld, waarmee elk jaar veel geld wordt opgehaald voor de Hartstichting. De tickets voor de 5e editie gaan op vrijdag 25 maart om 08.00 uur in de verkoop. Het windraam gaat open op 20 augustus 2022 en loopt tot 6 november 2022.

Hoek tot Helder is in no-time uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit heel Europa. Even heroïsch en afhankelijk van het weer als de Elfstedentocht, maar dan met klotsende golven, kilometers kustlijn en keiharde wind. Dit jaar kiten 500 fanatiekelingen in één ruk van Hoek van Holland naar Den Helder. Een echte uitputtingsslag, want met een hemelsbrede afstand van 130 km is dit de langste downwind kitesurftocht ter wereld die binnen een dag wordt afgelegd.

Dat de tocht razend populair is onder kitesurfers bleek vorig jaar, toen de tickets binnen anderhalf uur waren uitverkocht. Een absoluut record, net als de € 607.000,- die door de deelnemers werd ingezameld voor de Hartstichting.

Scheepsrecht voor Beau van Erven Dorens?
Aan de afgelopen edities van Hoek tot Helder deden deelnemers van allerlei niveaus mee. Kitesurfgrootheden als Kevin Langeree, Lasse Walker en Gijs Wassenaar bijvoorbeeld. Maar ook Beau van Erven Dorens en Mark Tuitert verschenen al twee keer aan de start. En waar Tuitert in 2019 de finish haalde, lukte Van Erven Dorens dat nog nooit. Naar verluid heeft Beau zich echter voorgenomen om het nog één keer te proberen. Zal drie keer scheepsrecht voor hem zijn?

Inschrijving geopend
Op 25 maart om 08:00 uur komen de tickets online. De organisatie houdt weer rekening met een ware stormloop. Martijn van Stichting Kite 4 Charity: "Ik hoop dat het weer net zo snel gaat met de tickets als de afgelopen jaren. Dat betekent dat de deelnemers weer erg enthousiast zijn over ons evenement, en dat leidt vaak tot mooie sponsoropbrengsten." Inschrijven kan op www.hoektothelder.nl.

Zie voor meer beeldmateriaal van Hoek tot Helder deze map. LET OP: alleen te gebruiken met vermelding van de fotograaf. Credits: John Nobbe

Hoek tot Helder opent windraam voor kitesurfmarathon van het jaar (corona edition) 

Hightech-app, QR-stempelkaart en tracking system zorgen voor volledig contactloos kite-event 

31 augustus 2020 - Morgen opent het windraam van de vierde editie van de kitesurfmarathon Hoek tot Helder. “Het is nu wachten op een dag met de juiste weersomstandigheden om het evenement door te laten gaan”, zegt Martijn van Dijk, organisator van het event. Dit jaar kiten zo’n 400 fanatiekelingen over 130 kilometer ruwe Noordzee van Hoek van Holland naar Den Helder voor de Hartstichting. Onder hen bekendheden als Beau van Erven Dorens, Kevin Langeree, Lasse Walker en Mark Tuitert. De organisatie heeft, samen met Dockbite, een hightech-app ontwikkeld waardoor de kiters contactloos deelnemen aan de race. Met een trackingsysteem worden ze gevolgd en via een QR-code kunnen ze hun stempels verdienen. Supporters hebben inmiddels al 443 duizend euro gedoneerd voor het goede doel.

Tijdens de tocht doen de kiters de stranden van Scheveningen, IJmuiden, Camperduin en ten slotte Den Helder aan. “Bij veel gemeenten komen we niet aan land, maar toch is het nog even spannend of alle gemeenten op het laatste moment akkoord gaan met het evenement, gezien de coronasituatie”, aldus Martijn. De organisatie weet door de sterke afhankelijkheid van het weer en het akkoord van de gemeenten, pas 48 uur van tevoren of en wanneer het evenement daadwerkelijk een ‘go’ krijgt.

Titanenstrijd vergt uithoudingsvermogen
“Het zou echt enorm balen zijn als de tocht niet door kan gaan dit jaar”, zegt Hugo de Koning, eigenaar van hoofdsponsor YoungCapital. “Mede door corona hebben de meeste van ons dit jaar meer kunnen trainen dan normaal. Het zou onwijs tof zijn als we dit jaar mogen knallen voor het goede doel.” De titanenstrijd vergt uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen van de deelnemers. De kiters hebben hiervoor maanden getraind. Beau van Erven Dorens heeft zich de afgelopen maanden in het zweet gewerkt voor de kitesurfmarathon. Vorig jaar deed hij al mee, maar wist hij maar tot Katwijk te komen. Beau: "Ik verheug mij er enorm op om dit jaar te finishen in Den Helder. Het zou een overwinning zijn voor mijzelf, maar natuurlijk is de bijdrage aan de Hartstichting voor mij even belangrijk." Doneren kan nog steeds via www.hoektothelder.nl.

Over Hoek tot Helder
Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld, die in één dag wordt afgelegd. De kitesurfmarathon wordt georganiseerd door Stichting Kite 4 Charity. Met het evenement wil de stichting bijdragen aan onderzoek van de Hartstichting. Als kiter weet je als geen ander hoe belangrijk je hart is. Zonder een goed functionerend hart is het onmogelijk om je grote passie uit te voeren. De Hartstichting financiert baanbrekend en innovatief, wetenschappelijk onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Daarnaast richt de Hartstichting zich ook op voorlichting en preventie. Een gezonde levensstijl zoals meer bewegen, gezonder eten en minder stress zijn belangrijk in het voorkomen van hart- en vaatziekten.

High-res foto vind je hier en hier.
Fotograaf: Celine van Amstel.

veeg-top-white


Wil je ook hoofdsponsor worden?

Mail ons

Ontvang een ticketreminder

De vierde editie van Hoek tot Helder is uitverkocht in een recordtijd van 1u22. Wil jij ook is mee doen? Laat hier dan jouw gegevens achter, dan sturen we jou een herinnering als er nieuws is over tickets.