Over Hartstichting

In totaal zijn er zo'n 1,4 miljoen hart- en vaatpatiënten. Als we niks doen, komen er in 10 jaar nog een half miljoen patiënten bij. Samen kunnen we die groei nu nog stoppen. 


veeg-bottom-white

Waar doen we het voor?

Als een hersenaneurysma, een uitstulping van een slagader in het hoofd, barst veroorzaakt dit een hersenbloeding. Dit komt vooral voor bij relatief jonge mensen. De gevolgen van zo’n bloeding zijn vaak ernstig: veel patiënten overlijden. Van de mensen die het overleven heeft een groot deel lichamelijke klachten of ze hebben problemen met denken en hun geheugen.  Dit heeft grote invloed op een dagelijks leven van niet alleen de patiënt maar ook van zijn omgeving. De Hartstichting financiert daarom onderzoek dat zich richt op het voorkomen en beter behandelen van hersenbloedingen. En wij gaan kiten om dit onderzoek mogelijk te maken!

veeg-top-white

Dit doet Hartstichting

Als kiter weet je als geen ander hoe belangrijk je hart is. Zonder een goed functionerend hart is het onmogelijk om je grote passie uit te voeren. De Hartstichting financiert baanbrekend en innovatief wetenschappelijk onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op sporen en beter en sneller te behandelen. Daarnaast richt de Hartstichting zich ook op voorlichting en preventie. Een gezonde levensstijl zoals meer bewegen, gezonder eten en minder stress zijn belangrijk in het voorkomen van hart- en vaatziekten. Voor al deze activiteiten is veel geld nodig en daarom ga jij kiten!

info@hoektothelder.nl
Copyright © 2020,
Hoek tot Helder