Over Hartstichting

In totaal zijn er zo'n 1,5 miljoen mensen met hart- en vaatziekten. Als we niks doen, komen er in 10 jaar nog een half miljoen patiënten bij. Samen kunnen we die groei nu nog stoppen. 


veeg-bottom-white

Waar doen we het voor?

Erfelijke hartspierziekten kunnen ernstig hartfalen en/of een hartstilstand veroorzaken. Vaak gaat het om jonge mensen. Soms kan alleen een harttransplantatie hun leven nog redden. Bijna de helft van deze patiënten heeft een foutje in het DNA dat de ziekte veroorzaakt. Wanneer en of iemand met zo’n erfelijk foutje ziek wordt en hoe ernstig de ziekte zal verlopen, is niet te voorspellen. De ene drager wordt oud zonder klachten, terwijl iemand anders met hetzelfde foutje plotseling jong overlijdt. Er zijn geen goede behandelingen tegen deze ziekten die de achteruitgang van het hart kunnen stoppen.

veeg-top-white

Dit doet Hartstichting

Iedereen een gezond hart. Dat is de droom van de Hartstichting. Want met een gezond hart haal je meer uit het leven.
 
Als kiter weet je als geen ander hoe belangrijk je hart is. Een sterk hart is namelijk de motor achter jouw dagelijkse portie energie. De energie die nodig is om jouw grote passie uit te voeren. Daarom is het belangrijk om je hart goed te kennen en gezond te houden. 
De Hartstichting doet er alles aan om jouw hart en dat van anderen iedere dag te laten kloppen. Met voorlichting en evenementen voor een hartgezonde leefstijl. Door mensen te stimuleren hun hart en hun risico op hart- en vaatziekten te kennen. Met campagnes en een sterk netwerk van burgerhulpverleners en AED’s voor snelle hulp als iedere minuut telt. En door het stimuleren en financieren van innovatie en onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en steeds beter te behandelen. Voor al deze activiteiten is veel geld nodig en daarom ga jij kiten!

info@hoektothelder.nl
Copyright © 2021,
Hoek tot Helder