Over de Hartstichting

Nederland telt nu 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen zeven jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling moet stoppen.


veeg-bottom-white

Waar doen we het voor?

Samen maken we Nederland hartveiliger 

Jaarlijks worden zo’n 17.000 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Bij een hartstilstand is de kans op overleven het grootst als je direct 112 belt, binnen 6 minuten start met reanimeren en een AED inzet.

Nederland is het eerste land ter wereld met een landelijk reanimatienetwerk van burgerhulpverleners. Bij elke 112-melding van een hartstilstand kunnen burgerhulpverleners worden opgeroepen en kan er nu binnen 6 minuten gestart worden met reanimeren. Dit netwerk is constant in beweging en nieuwe burgerhulpverleners en AED’s blijven nodig om zoveel mogelijk levens te redden. En daar gaan we samen voor kiten. Zo maken we Nederland nog hartveiliger.

Versterking 6-minutenzone  

Met deze zevende editie gaan we bijdragen aan de instandhouding en versterking van het reanimatienetwerk. Door AED’s te schenken in de kwetsbare gebieden. Ook gaan we campagnes ondersteunen om heel gericht nieuwe burgerhulpverleners te werven. En steunen we onderzoek om de effectiviteit van reanimatie te verbeteren. Hiermee vergroten we de kans op overleven van slachtoffers aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood. En daar ga jij aan bijdragen! veeg-top-white

Dit doet de Hartstichting

Een hartgezonder Nederland. Dat is de droom van de Hartstichting.
 
Als kiter weet je als geen ander hoe belangrijk je hart is. Een sterk hart is namelijk de motor achter jouw dagelijkse portie energie. De energie die nodig is om jouw grote passie uit te voeren. Daarom is het belangrijk om je hart goed te kennen en gezond te houden.

De Hartstichting doet er alles aan om Nederland hartgezonder te maken en de nadruk te leggen op preventie. Met voorlichting en evenementen voor een hartgezonde leefstijl. Door mensen te stimuleren hun hart en hun risico op hart- en vaatziekten te kennen. Met campagnes en een sterk netwerk van burgerhulpverleners en AED’s voor snelle hulp. En door te blijven investeren in onderzoek naar hart- en vaatziekten. Zo kunnen we de groei van hart- en vaatpatiënten stoppen. Voor al deze activiteiten is veel geld nodig en daarom ga jij kiten!

info@hoektothelder.nl
Copyright © 2024,
Hoek tot Helder

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen