Over Hartstichting

Nederland telt nu 1,7 miljoen mensen met een hart- of vaataandoening. Doen we niets, dan groeit dit aantal binnen acht jaar tot tenminste 2,6 miljoen. Deze ontwikkeling moet stoppen.


veeg-bottom-white

Waar doen we het voor?

Hart repareren buiten het lichaam

Veel hart- en vaatziekten leiden tot blijvende schade aan het hart. Volledig herstel is nog niet mogelijk. De pompkracht gaat steeds meer achteruit. Dit heet hartfalen. Er zijn op dit moment ongeveer 250.000 mensen in Nederland met de diagnose hartfalen. Voor een groot deel van deze patiënten zijn er momenteel zeer beperkte behandelmogelijkheden. Daar willen we graag iets aan veranderen. Wetenschappers zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe methoden om deze patiënten een behandeling te bieden door het hart binnen of buiten het lichaam te herstellen. In het eerste geval kan de therapie toegepast worden in de patiënt zelf; in het laatste geval wordt het hart uitgenomen, de therapie toegediend op een platform waarna het hart weer teruggeplaatst wordt. Een andere groep wetenschappers werkt weer aan de ontwikkeling van een hybride hart. Dit hart van zacht kunststof, technologie en menselijk weefsel moet een oplossing worden voor mensen met ernstig hartfalen en een alternatief voor donorharten. De wetenschappers verwachten zo oplossingen te creëren voor patiënten, om de harten volledig en blijvend te genezen.

Sneller resultaat voor patiënten
In het onderzoek naar het genezen van harten werken wetenschappers, bedrijven en patiënten nauw met elkaar samen. Dit versnelt het onderzoek en zorgt ervoor dat resultaten zo snel mogelijk leiden tot behandelingen die patiënten echt beter maken.veeg-top-white

Dit doet Hartstichting

Een hartgezonder Nederland. Dat is de droom van de Hartstichting.
 
Als kiter weet je als geen ander hoe belangrijk je hart is. Een sterk hart is namelijk de motor achter jouw dagelijkse portie energie. De energie die nodig is om jouw grote passie uit te voeren. Daarom is het belangrijk om je hart goed te kennen en gezond te houden.

De Hartstichting doet er alles aan om Nederland hartgezonder te maken en de nadruk te leggen op preventie.  Met voorlichting en evenementen voor een hartgezonde leefstijl. Door mensen te stimuleren hun hart en hun risico op hart- en vaatziekten te kennen. Met campagnes en een sterk netwerk van burgerhulpverleners en AED’s voor snelle hulp.. En door te blijven investeren in onderzoek naar hart- en vaatziekten.. Zo kunnen we de groei van hart- en vaatpatiënten stoppen .Voor al deze activiteiten is veel geld nodig en daarom ga jij kiten!

info@hoektothelder.nl
Copyright © 2023,
Hoek tot Helder

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen